Hävikkiviikko: vinkit ruokahävikin vähentämiseen

Hävikkiviikko: vinkit ruokahävikin vähentämiseen



Tällä viikolla on käynnissä Hävikkiviikko ja Ruohonjuuri on jälleen myös mukana – tottakai!

Ruokahävikki ei ole mikään pikkujuttu: 1,3 mrd tonnia  ruokaa heitetään vuosittain maailmanlaajuisesti pois. Määrällä voisi ruokkia noin 2 miljardia ihmistä. Ruokahävikin vähentämishommiin tarvitaan siis ihan meitä kaikkia! Meillä Ruohonjuuressa taistellaankin ruokahävikkiä vastaan varsin monipuolisin keinoin.



Mitä Ruohonjuuri tekee ruokahävikin vähentämiseksi?



  • Myymme päiväystuotteita asiakkaille alennetuin hinnoin.

  • Lahjoitamme päiväystuotteita hyväntekeväisyyteen.

  • Toisinaan jaamme myös kassalta asiakkaillemme ihan ilmaiseksi juuri päiväytyneitä, mutta laadultaan täysin kunnollisia tuotteita. Ilmaisjaon tarkoituksena on lisätä ihmisten tietoisuutta siitä, että parasta ennen -päiväys ei välttämättä lopeta ruokatuotteen syötävyyttä. 


 



Mitä sinä voit tehdä kotona ruokahävikin vähentämiseksi? Lue vinkit tästä!



  • Suunnittele useamman päivän ruokalista etukäteen ennen kauppaan lähtemistä. Tarkista kaappiesi sisältö, niin vältyt turhilta ostoksilta.

  • Parasta ennen -päivä ei ole viimeinen käyttöpäivä! Muista siis aistinvarainen arviointi: katso ja nuuhki! Jos päiväyksen ylittänyt ruoka ei vaikuta pilaantuneelta, maista pieni pala.

  • Hyödynnä tähteet. Valmista kuivuneista leivistä rapeita krutonkeja tai hurauta ylikypsästä banaanista vaikkapa täyteläinen smoothie.

  • Googlaile reseptejä ja yhdistele luovasti eri ruoka-aineita. Uusia resepti-ideoita voit bongailla ruokakirjoista tai vaikkapa Ruohonjuuren blogista.

  • Suosi verkkokauppaa, niin säästät aikaa ja voit suunnitella ostoksiasi paremmin. Ruohonjuuren verkkokaupasta tilaat kätevästi sekä luomuruokaa, luonnonkosmetiikkaa että kodin tuotteita samasta paikasta - lähes 6 000 tuotteen laaja valikoima takaa sen, että löydät varmasti tarvitsemasi!


 

Lisää tietoa ruokahävikistä ja vinkkejä sen vähentämiseen löydät Hävikkiviikon www-sivuilta.


Svenska Yle Nyheter haastattelussa markkinointipäällikkömme Johanna Koskinen kertoo lisää, mitä kaikkea me Ruohonjuuressa teemme hävikin estämiseksi.


 


Lue seuraavaksi

Täiden karkoitus luonnonmukaisesti
Nyt rasvakahvistakin tuli entistä ehompi!

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu hCaptcha-tunnistuksella, ja hCaptchan tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.