Kesä ilman ininää: Vinkit hyttysten karkotukseen

Hyttysten karkoitus voi tehdä kesäilloista paljon nautittavampia ilman jatkuvaa juoksemista karkuun hyttysparvia tai paukamien raapimista. Onneksi ei-toivotuista inisijöistä voi päästä eroon tehokkaasti ja myrkyttömästi ilman kovia kemikaaleja. Tässä blogissa jaamme parhaat vinkit hyttysten karkottamiseen luonnollisilla keinoilla, jotta voit nauttia kesästä ilman hyttysten häirintää.
Kesä ilman ininää, hyttysten karkotus.

Tervaskanto: Pikiöljyvoide

Pikiöljyvoide on perinteinen suomalainen ratkaisu hyttysten karkottamiseen. Sananparressa aikoinaan sanottiin, että "Pikiöljyllä paranee, vaikk´olis keskeltä poikki", mikä kuvastaa hyvin pikiöljyn tehokkuutta. 

Tervaskannon kotimainen Pikiöljyvoide hyödyntää kotimaista pikiöljyä ja on ollut käytössä sukupolvien ajan. Tämän luonnollisen voiteen teho perustuu sen tervaiseen tuoksuun, joka pitää hyttyset loitolla. 

Pikiöljyvoide on myrkytön ja ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille hyttyskarkotteille, ja se sopii erinomaisesti luonnonmukaiseen hyönteistorjuntaan. Lisäksi pikiöljyä voi käyttää iholla hyönteisten pistojen aiheuttamaan kutinaan ja ärsytykseen sellaisenaan tai oliiviöljyseoksena suhteessa 1:4.

Frantsila: Terva-Pihkasalva

Frantsilan Yrttitilan perinteinen Terva-pihkasalva on tehokas luonnollinen hyttyskarkote, joka pitää hyttyset loitolla tervaisella tuoksullaan. Tämä turvallinen salva sopii myös pienten lasten iholle, tarjoten myrkyttömän vaihtoehdon hyönteisten karkottamiseen. 

Terva-pihkasalva ei ainoastaan karkota hyttysiä, vaan se on myös erinomainen hoitotuote hyttysten paukamille ja pienille nirhamille. Luonnolliset ainesosat rauhoittavat ihoa ja vähentävät kutinaa sekä ärsytystä.

Frantsila: Sitronellaöljy

Sitronellaöljy on tehokas tapa karkottaa ei-toivottuja hyttysiä luonnollisesti. Sitronellaöljyn teho perustuu sitronella-kasvin luontaiseen tuoksuun, joka pitää hyönteiset loitolla. Sitronellaöljyä ei tule käyttää suoraan iholle. Sekoita muutama tippa sitronellaöljyä perusöljyn, kuten minkä tahansa ruokaöljyn joukkoon ja levitä tämä seos iholle saadaksesi luonnollisen ja myrkyttömän suojan hyttysiä vastaan.

Frantsila: Teepuuöljy

Teepuuöljy on eteeristen öljyjen monitaituri, jonka vahva tuoksu pitää useimmat ötökät loitolla. Tämä tekee teepuuöljystä erinomaisen luonnollisen hyönteiskarkotteen.

Teepuuöljyn käyttöohjeet hyönteiskarkotteena:

  • Sekoita 20 tippaa teepuuöljyä vajaaseen desilitraan vettä.
  • Kaada seos pieneen suihkepulloon, josta seosta on helppo suihkuttaa iholle.
  • Säilytä seos viileässä ja valolta suojattuna.
  • Muista ravistaa pulloa rivakasti ennen käyttöä.

Myös vaikutuksiltaan rauhoittavasta, eteerisestä laventeliöljystä on saatu hyviä kokemuksia ikävien inisijöiden estämisessä.

MozziWatch - luonnollinen ja tehokas hyönteiskarkote

MozziWatch-suihke on Tukesin hyväksymä ja markkinoiden ainoa tieteellisesti tehokkaaksi todistettu luonnollinen hyönteiskarkote. Tämä täysin kasvipohjainen hyönteissuihke sopii koko perheelle, mukaan lukien raskaana oleville ja yli 1-vuotiaille lapsille.

Lue lisää MozziWatch-hyönteissuihkeesta täältä.

Valkosipuli suojaa punkeilta heinikossa.

Valkosipulista löytyy yllättävää apua

Valkosipuli on tehokas tapa pitää hyönteiset loitolla, ja se on tunnettu jo muinaisista ajoista lähtien. Vaikka vampyyrit eivät nykyään ole riesana, pienemmät verenimijät, kuten punkit ja hyttyset, ovat kesäkuukausina usein kiusana. Valkosipulin avulla voit käydä taistoon myös näitä pieniä hyönteisiä vastaan.

Valkosipulin teho hyönteiskarkotteena:

Kun nautit reilun annoksen valkosipulia, sen sisältämät yhdisteet vapautuvat ihon ja hengityksen kautta. Nämä yhdisteet eivät miellytä hyttysiä eikä punkkeja, jotka pysyvät loitolla valkosipulin tuoksusta.

Valkosipuli ei ole vain hyönteiskarkote; sen vahva tuoksu saattaa joskus pitää myös osan ihmisistä loitolla. Onneksi monille valkosipulin aromit ovat merkki hyvästä ruuasta ja terveydestä.

Punkkien karkotus valkosipulilla

Punkkien karkotuksessa monet lemmikinomistajat luottavat Kyoliciin, joka on markkinoiden ainoa jälkihajuton ja tutkitusti tehokas valkosipulivalmiste. Punkkien tarkka hajuaisti on avainasemassa: hajut saavat punkin iskemään, mutta ne voivat myös pitää punkit loitolla.

Ruotsalaistutkimus varusmiehillä osoitti, että valkosipulin nauttiminen vähensi merkittävästi punkkien tarttumista. Tämä johtuu valkosipulin rikkiyhdisteistä, jotka erittyvät hengitysilmaan ja iholle, karkottaen punkit tehokkaasti.

Kyolic on tunnettu valkosipulivalmiste, jota myydään myös Ruohonjuuressa. Se on kehitetty tukemaan ihmisten ja lemmikkien hyvinvointia luonnollisella tavalla, vahvistaen elimistön omia vaikutusmekanismeja. Valitse Kyolic ja suojaa itsesi ja lemmikkisi punkkien aiheuttamilta harmilta luonnollisesti.

Tehokas valkosipuli avuksi lemmikeille

Kyolic pitää kirput, punkit ja suolistoloiset loitolla lemmikeistäsi. Tuoretta valkosipulia ei tule antaa lemmikeille, sillä se voi aiheuttaa vatsaärsytystä, mutta Kyolic sopii erinomaisesti eläinten hyvinvoinnin tueksi. Kyolic ei vain karkota punkkeja, vaan parantaa myös lemmikkisi yleistä vastustuskykyä, auttaa eliminoimaan toksiineja, parantaa turkin kuntoa ja on vatsaystävällinen valinta.

Kyolicin annostus lemmikeille:

  • Kissat ja pienet koirat (2-10 kg): 1 tabletti 3 kertaa päivässä viikon ajan, sitten 1 tabletti päivässä.
  • Keskikokoiset koirat (11-15 kg): 2 tablettia 3 kertaa päivässä viikon ajan, sitten 2 tablettia päivässä.
  • Isot koirat (yli 20 kg): 3 tablettia 3 kertaa päivässä viikon ajan, sitten 3 tablettia päivässä.

Kyolic pitää punkit loitolla sekä ihmisistä että eläimistä. Kokeile ja huomaa ero!

Tehokasta apua hyttysen pistoihin

Jos hyttynen on päässyt pistämään, tehokas hoito paukamiin on Frantsilan Terva-pihkasalva ja Teepuusalva. Teepuusalva on antiseptinen ja rauhoittava, mikä helpottaa paukamien paranemista. Toinen erinomainen apu on rauhoittava ja puhdistava aloe vera -ihogeeli, jota löytyy Ruohonjuuren luonnonmukaisesta Pur Aloe -sarjasta. Tämä geeli tarjoaa luonnollisen helpotuksen hyttysen puremiin ja ärtyneelle iholle.


Suojaa itsesi, perheesi ja lemmikkisi kesän kiusallisilta hyönteisiltä ympäristöystävällisesti ja turvallisesti.

 
Tervaskanto Pikiöljy
Kyolic valkosipulitabletit
Hyönteisten karkotussuihke MozziWatch

Tervaskanto

Pikiöljy

Kyolic

Kyolic-valkosipulitabletit

ExtraWize

MozziWatch hyönteisten karkotussuihke

Frantsila Sitronella eteerinen öljy
Frantsilan Pihka ja Tervasalva
Frantsila teepuu eteerinen öljy

Frantsila

Sitronella eteerinen öljy

Frantsila

Terva & Pihkasalva

Frantsila

Teepuu eteerinen öljy